Recept 28 september 2021
Långkokt vildsvin - grundrecept
Jägarkocken Anders Levéns grundrecept på långkokt vildsvin ger ett underbart kött som du kan använda i en mängd grytor och rätter.
Vilda maker från skogen, det är mat för en jägare, tycker jägarkocken Anders Levén som har sammanställt kokboken Laga mer vilt.
Detta grundrecept på långkokt vildsvin kommer från Anders Levéns bok.
Jägaren tipsar!
Även om du inte behöver buljongen direkt kan du spara den i kylen eller frysen så att du kan använda den till en rätt framöver.
Läs också: Nyttiga morotsfrallor
Långkokt vildsvin (Grundrecept)
Skriv ut
Ingredienser (4-6 portioner)
- 1 kg vildsvinsbog eller -karré
- 1 liter vatten
- 1 liter höns- eller kalvbuljong
- 1 morot i bitar
- 1 gul lök i bitar
- 1 bit rotselleri i bitar
- salt
- 10 svarta pepparkorn
- 2 lagerblad
- färsk timjan
Gör så här
- Skär eventuellt köttet i stora bitar och koka sedan upp det i vatten. Låt det koka i ca 10 minuter. Skumma av, häll bort vattnet och skölj av köttet. Då blir du av med äggviteämnen och köttsaft.
- Koka köttet igen i buljong tillsammans med de skurna grönsakerna, lite salt och alla kryddor tills köttet är mört. Det tar 11/2–2 timmar. (Du kan med fördel koka upp allting på spisen och sedan låta köttet tillagas i en 120-graders varm ugn.)
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.