Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Nyttig och urgod lasagne på kirskål

Lasagne på kirskål är en spännande variant av den älskade pastarätten.

 Grönt är skönt! En god och mätande lasagne med kirskål i fyllningen.
Grönt är skönt! En god och mätande lasagne med kirskål i fyllningen. FOTO: margouillatphotos

Kirskål är rik på protein och vitamin A, kan användas som spenat i sallader, soppor och pajer och plockas med fördel när den är som spädast och därmed minst besk i mars.

Kirskål, Aegopodium podagraria, är ett ogräs men det hindrar inte att det också är en primör.

Läs också: Tina Nordströms supergoda Lasagne pronto

Kirskålslasagne

Skriv ut

Ingredienser:

  • 10 liter späd, färsk kirskål
  • 1 gul lök
  • 2 buljongtärningar, grönsaks
  • 5 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • lasagneplattor
  • olivolja
  • smakrik hårdost

Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs i olivolja.
  2. Skölj och hacka kirskålen. Lägg ner den med löken. Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Smula i buljongtärningar. Häll på grädde. Låt puttra i några minuter. Salta och peppra.
  4. Smörj en lasagneform. Lägg ut ett lager lasagneplattor i botten och bred ut ett lager kirskålsstuvning.
  5. Varva plattor och kirskål så långt kirskålen räcker, gärna i fyra lager. Avsluta med ett tunt lager kirskålstuvning.
  6. Hyvla hårdost över lasagnen.
  7. Grädda i ugn, 220 grader, i 20 minuter.

Recept: Bella Linde

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen