Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Nyttig och urgod lasagne på kirskål

Lasagne på kirskål är en spännande variant av den älskade pastarätten.

 Grönt är skönt! En god och mätande lasagne med kirskål i fyllningen.
Grönt är skönt! En god och mätande lasagne med kirskål i fyllningen. FOTO: margouillatphotos

Kirskål är rik på protein och vitamin A, kan användas som spenat i sallader, soppor och pajer och plockas med fördel när den är som spädast och därmed minst besk i mars.

Kirskål, Aegopodium podagraria, är ett ogräs men det hindrar inte att det också är en primör.

Läs också: Tina Nordströms supergoda Lasagne pronto

Kirskålslasagne

Skriv ut

Ingredienser:

  • 10 liter späd, färsk kirskål
  • 1 gul lök
  • 2 buljongtärningar, grönsaks
  • 5 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • lasagneplattor
  • olivolja
  • smakrik hårdost

Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs i olivolja.
  2. Skölj och hacka kirskålen. Lägg ner den med löken. Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Smula i buljongtärningar. Häll på grädde. Låt puttra i några minuter. Salta och peppra.
  4. Smörj en lasagneform. Lägg ut ett lager lasagneplattor i botten och bred ut ett lager kirskålsstuvning.
  5. Varva plattor och kirskål så långt kirskålen räcker, gärna i fyra lager. Avsluta med ett tunt lager kirskålstuvning.
  6. Hyvla hårdost över lasagnen.
  7. Grädda i ugn, 220 grader, i 20 minuter.

Recept: Bella Linde

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen