Recept 2 juli 2019
Rabarbersmul med kolasås
Smulpaj är verkligen busenkelt och alltid lika omtyckt. Här är små portionspajer med rabarber, som passar utmärkt att blandas med söt kolasås.
Tips! Servera gärna pajen med lättvispad grädde som pudras med lite kanel. Det blir pricken över i.
Läs också: Rabarberkräm – bästa receptet
Rabarbersmul med kolasås
Skriv ut
Ingredienser (6 st):
- Smul:
- 1 ½ dl siktat dinkelmjöl
- 1 ½ dl havregryn
- 1 dl rörsocker strö
- 1 dl solroskärnor
- 150 g kallt smör
- Fyllning:
- 1 liter skivad rabarber
- 2 msk rörsocker strö
- 2 msk potatismjöl
- ca ¾ dl kolasås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till smulet. Fördela hälften i 6 portionsformar, eller en stor.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
- Blanda rabarber, socker och mjöl och fördela i formarna. Ringla över kolasåsen. Smula över resten av degen.
- Grädda i mitten av ugnen tills smulet har fin färg 15–20 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.