Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 juli 2019

Rabarbersmul med kolasås

Smulpaj är verkligen busenkelt och alltid lika omtyckt. Här är små portionspajer med rabarber, som passar utmärkt att blandas med söt kolasås.

 Rabarberpaj smakar sommar när den är som allra härligast.
Rabarberpaj smakar sommar när den är som allra härligast. FOTO: Ove Lindfors

Tips! Servera gärna pajen med lättvispad grädde som pudras med lite kanel. Det blir pricken över i.

Läs också: Rabarberkräm – bästa receptet

Rabarbersmul med kolasås

Skriv ut

Ingredienser (6 st):

  • Smul:
  • 1 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl rörsocker strö
  • 1 dl solroskärnor
  • 150 g kallt smör
  • Fyllning:
  • 1 liter skivad rabarber
  • 2 msk rörsocker strö
  • 2 msk potatismjöl
  • ca ¾ dl kolasås

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till smulet. Fördela hälften i 6 portionsformar, eller en stor.
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  3. Blanda rabarber, socker och mjöl och fördela i formarna. Ringla över kolasåsen. Smula över resten av degen.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills smulet har fin färg 15–20 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen