Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 juli

Frasiga potatisvåfflor

Potatis gör våfflorna extra frasiga och matiga. Riv ner några kokta i smeten så får du magiskt goda potatisvåfflor som passar lika bra till sött som salt.

 Delikatessvåfflor med riven potatis i smeten gör att de funkar lika bra till sött och salt. Gör en frasigt god våffla av potatis!
Delikatessvåfflor med riven potatis i smeten gör att de funkar lika bra till sött och salt. Gör en frasigt god våffla av potatis! FOTO: iStock

Potatis ger våfflorna ett matigt lyft. De här frasiga potatisvåfflorna är nämligen lika ljuvliga till frukost och brunch som till förrätt, middag och dessert. Tillbehören går att variera i det oändliga.

Förslag på topping till potatisvåfflor

Salt: Goda röror med exempelvis lax, räkor eller löjrom med crème fraiche alternativt smetana. Tillsätt gärna gräs- eller rödlök.

Renskav och smörstekta kantareller funkar också perfekt.

Sött: Klassiskt med sylt och vispad grädde eller glass.Läs också: Oemotståndlig segfrasig kladdkakevåffla

Superfrasiga potatisvåfflor

Skriv ut

Ingredienser (10 stycken):

  • Några kokta, kalla potatisar, 200– 250 g
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Riv potatisen på grovt.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ihop mjölk, vatten, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Tillsätt potatisrivet.
  6. Smörj våffeljärnet med smör och grädda till våfflorna har fått fin färg.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen