Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 september

Snabbt, gott och lyxigt -5 lättlagade fiskrätter!

Testa en fiskrätt till middag i kväll! Här är fem läckra och lättlagade recept som passar hela familjen.

Snabblagade fiskburgare (Familjens favorit)

Skriv ut
  • 4 personer
  • 400 g fiskfilé till exempel torsk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Smör eller olja att steka i
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk grillgurka
  • Till servering:

  • strimlad isbergssallad
  • finhackad rå lök
  • stekt gul lök
  • tomat i skivor
  • hamburgerbröd
  1. 1. Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs.
  2. 2. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt.
  3. 3. Blanda dressingen. Bygg burgare och servera med valda tillbehör.

Laxbitar med fetaost (Alltid uppskattat)

Skriv ut
  • 4 portioner
  • 4 portionsbitar lax
  • 150 g fetaost, smulas
  • 1 1/2 msk finhackad, färsk dill
  • 1/2 citron, rivet skal
  • salt, nymald svartpeppar
  1. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra.
  2. 2. Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar.
  3. 3. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.
  4. 4. Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.

Mustig fisk- och rotsakssoppa (Fyllig och färgglad)

Skriv ut
  • 4 portioner
  • 400 g sejfilé
  • 200 g skalade räkor
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 50 g fänkål, strimlad
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 50 g palsternacka, tärnad
  • 150 g potatis, tärnad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Rivet skal och saft av 1/2 apelsin
  • 7 dl fiskbuljong
  • cayennepeppar och salt
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  1. 1. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa med en stund.
  2. 2. Häll i krossade tomater, tomatpuré, apelsinskal och saft samt fiskbuljong.
  3. 3. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 minuter.
  4. 4. Skär fisken i bitar och lägg ner den i buljongen.
  5. 5. Koka soppan ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar och salt.
  6. 6. Lägg ner räkorna i soppan vid servering. Toppa med en klick lätt crème fraîche och servera med bröd.

Senapsgriljerade laxskivor med dillyoghurt och vitlök (Fin smakkombo)

Skriv ut
  • 10 stycken
  • 600 g laxfilé
  • 4 msk senap
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Dillyoghurt
  • 4 msk grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 pressad citron
  • krasse till garnering
  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxen i mindre skivor, cirka 75 gram styck.
  2. 2. Salta och peppra. Blanda senap, äggula och potatismjöl i en liten skål. 3. Lägg laxskivorna i smord ugnssäker form och bred på ett lager av senapsblandningen. Strö över ströbröd och stek i ugn i ca 5 minuter.
  3. 3. Dillyoghurt: Blanda yoghurt, citron, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Lägg upp fisken på ett bufféfat toppa med dillyoghurt och krasse. Lägg gärna lite sallad runt som garnering.

Sejbullar med knaperstekt bacon & grön ärtsås (Vilken fullträff!)

Skriv ut
  • 4 portioner
  • 500 g sejfilé eller annan vitfisk (tinad eller färsk)
  • ½ paket (70 g) bacon
  • 1 gul lök
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • Grön ärtsås
  • Mixa 3 dl kokta, gröna ärtor med
  • 1 burk (2 dl) lätt crème fraiche (15%)
  • salt och svartpeppar
  1. 1. Skär bacon i små bitar och knaperstek det.
  2. 2. Hacka lök och fräs även den.
  3. 3. Skär fisken i små tärningar eller mixa den. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
  4. 4. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna. Servera smed ärtsås och kokt potatis!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen