Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 27 februari 2019

Ving startar tågcharter i Europa

Resebyrån Ving hoppar på tågtrenden och startar charter på räls i Europa. Först ut är en resa till Davos i Schweiz.

 Ving startar tågcharter till vackra Davos i Schweiz.
Ving startar tågcharter till vackra Davos i Schweiz. FOTO: Istock

Nära 10 år efter att Ving lade projektet med tågresor på hyllan har tiderna förändrats så pass att man nu plockar upp det på nytt.

”Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är nu glada över att kunna presentera premiärresan till de vackra bergsmiljöerna i närheten av Davos”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving i ett pressmeddelande (obs: extern länk).

Tågresor en snackis på Facebook

Vings charternyhet liknar det som den populära Facebookgruppen Tågsemester har efterfrågat i många år.

Gruppen initiativtagare tröttnade på att vänta in de stora bolagen och beslöt sig nyligen för att skapa en egen resebyrå specialiserad på hållbar tågcharter. En av utmaningarna som de berättat om i en tidigare intervju är den långa framförhållning som krävs för att pussla ihop ett tågpaket.

Läs också: Resa på räls allt mer poppis i norra Sverige

Tydlig tågtrend bland resenärer

Land har även tidigare berättat om den lilla resebutiken i Kalmar som specialiserat sig på tågresor. Ägaren Ivar Karlsson menar att klimataktivister som Greta Thunberg banat vägen för ett annat tänk kring resande.

– Sverige har varit ett extremt flygland om man jämför med kontinenten, men nu håller det på att svänga, har Ivar Karlsson sagt till Land.

Även SJ har förstått att tåg är framtidens miljömedvetna val. Nyligen lanserade de en digital tjänst för bokningar i Europa.

Smidig bokning en viktig faktor

Att boka tågresor utomlands har fram till nu varit ett tidskrävande och kostsamt projekt jämfört med att ta ett billigt flyg till slutdestinationen. När resebyråer och resebolag erbjuder ett paketpris med guide och hjälp på vägen blir det betydligt enklare för fler att byta färdsätt.

På Vings resa till Davos kommer guider att åka med för att berätta om upplevelser på vägen. Tågresan har fyra byten och tar 26 timmar enkel väg. Väl på plats i Davos arrangeras vandringar i alpmiljö.

Läs mer om

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen