Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 7 mars 2018

Frysa in lök – så gör du

Behöver du inte hela löken? Här är bästa knepen när du vill frysa in dina olika sorters lökar.

Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver hackad lök, plocka bara fram ur frysen och använd.

Läs också: Frys in morötter – allt du behöver veta

Det här behöver du veta:

1. Skala och hacka löken så litet eller stort du behöver.

2. Använd gärna en glasburk med lufttätt lock att lägga löken i. Då sätter sig inte svavelångornas lukt i lådan. Läs också: Biff a la Lindström – smarrigaste receptet!

3. Har du ingen glaslåda så kan du använda dubbla fryspåsar eftersom lökens lukt gärna letar sig ut och sätter sig i andra matvaror.

4. Alla lökar (röd-, gul-, purjo) fungerar bra att frysa in. Purjolöken kan du skära i skivor i stället för att hacka.

5. Om du vill göra en storladdning: Köp löken på sommaren när de är färska och goda. Hacka och frys in för resten av året!Läs också: Frys in tomat – allt du behöver veta

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen