Frysa in lök – så gör du
Behöver du inte hela löken? Här är bästa knepen när du vill frysa in dina olika sorters lökar.
Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver hackad lök, plocka bara fram ur frysen och använd.
Det här behöver du veta:
1. Skala och hacka löken så litet eller stort du behöver.
2. Använd gärna en glasburk med lufttätt lock att lägga löken i. Då sätter sig inte svavelångornas lukt i lådan.
3. Har du ingen glaslåda så kan du använda dubbla fryspåsar eftersom lökens lukt gärna letar sig ut och sätter sig i andra matvaror.
4. Alla lökar (röd-, gul-, purjo) fungerar bra att frysa in. Purjolöken kan du skära i skivor i stället för att hacka.
5. Om du vill göra en storladdning: Köp löken på sommaren när de är färska och goda. Hacka och frys in för resten av året!Läs också: Frys in tomat – allt du behöver veta