Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 april 2018

Se Sveriges högsta konstgjorda fjäll

Sundsvall

Vintern börjar lida mot sitt slut, men fortfarande växer kommunens snöhög utanför Sundsvall. Snart är den lika hög som Globen i Stockholm.

Lastbilar och hjullastare har jobbat för högtryck hela vintern med att forsla bort de enorma snömassor som fallit ned på Sundsvalls gator. Snömängden är större än på 50 år.

70 fordon

När det snöade som ymnigast jobbade 70 fordon samtidigt för att hålla stadens gator snöfria, berättar Göran Gustavsson, sektionschef på gatuavdelningen i Sundsvalls kommun, för TV4 Nyheterna.

Läs också: Snöhögen som blev ett fjäll

32 000 lastbilsflak med snö har byggt snöhögen – som Sundsvallsborna döpt till Nackstafjället. Det mäter hela 60 meter, vilket är lika högt som två tiovåningshus staplade på varandra.

Östersunds kommun har byggt upp ett snöberg på 34 meter och Umeås snöhög har blivit cirka 25 meter denna snörika vinter.

Läs också: Mycket snö kan ge mycket mygg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen