Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 februari

Sölvesborg storsatsar på Alla hjärtans dag

Kärlek för hela slanten – Sölvesborg sparar inte på krutet under Alla hjärtans dag.

 Det blev festlig stämning när barn från Kanehall förskola samlades vid pussplatsen för att dekorera kärleksbågen.
Det blev festlig stämning när barn från Kanehall förskola samlades vid pussplatsen för att dekorera kärleksbågen. FOTO: Serny

Många kommuner lägger numera lite extra krut på Alla hjärtans dag. En av dem som satsat helhjärtat på dagens kärlekstema är Sölvesborg i Blekinge, som kärleksbombat sin stad under hela dagen.

I anrika Listers härads tingshus, ritat av arkitekten Gunnar Asplund, ordnades drop in-vigsel under eftermiddagen. På onsdagseftermiddagen hade åtta par sagt ja till varandra.

Många varma ord

– Vi har mötts av många varma ord från paren som gift sig. Vi ordnar ju det här helt gratis i en fin lokal – vi fixar till och med gratis brudbukett – så de har varit väldigt tacksamma och glada, säger Charlotte Pettersson, kommunikatör på Sölvesborgs kommun.

 Jill och Flemming Lagerqvist från Hällevik passade på att gifta sig i Listers härads tingshus på alla hjärtans dag.
Jill och Flemming Lagerqvist från Hällevik passade på att gifta sig i Listers härads tingshus på alla hjärtans dag.

Ljusspel i kärleksfärger

Från Sölvesborgsbron ordnades ett ljusspel i kärlekens färger som spelade över flanörer längs brofästet och vid Sölvesborgs egen pussplats uppmanades alla som ville att stanna upp och utväxla en puss eller kram. Dagen till ära var pussplatsen smyckad med kärleksbåge och hjärtdekorationer som skapats av barnen på en av stadens förskolor.

Läs också: Lukta på din partner – och stressa ner

Som om det inte vore nog var hela shoppingtråket i stan smyckat med kärlekstema och vissa butiker håller öppet extra länge.

 Kärlekstemat blev succé i Sölvesborg, och det blir garanterat en repris nästa år. Peter Jadeland och Katarina Thorelli sade ja till varandra i tingshuset.
Kärlekstemat blev succé i Sölvesborg, och det blir garanterat en repris nästa år. Peter Jadeland och Katarina Thorelli sade ja till varandra i tingshuset.

”Vår grej”

Det är första gången som Sölvesborg satsar så här stort på Alla hjärtans dag, men det blir definitivt en repris nästa år.

– Det har varit väldigt lyckat. Vi ordnar ju vigslar varje år under Sweden rock och det har blivit väldigt populär, så det är kanske lite av vår grej det här, säger Charlotte Pettersson.

Även på biblioteket bubblade kärlekstema – eller vad sägs om yoga för hjärtat, kärlekspoesi, kärleksvisor och information om hjärtstartare?

Läs också: Så viker du ett hjärta till en kär vän

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen