Recept 2 april 2019
Blomkålsbiffar
Variera middagen eller lunchlådan med vegetariska blomkålsbiffar och yoghurtsås.
Det är både gott och enkelt att då och då byta ut köttet mot en vegetarisk och matig biff.
Blomkålsbiffar med havregryn och riven ost gör susen på tallriken. Att de dessutom smaksätts med hackad gräslök och örtsalt gör bara saken ännu smarrigare!
Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi
Blomkålsbiffar
Skriv ut
Ingredienser:
- 150 g blomkål
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 0,75 dl ost, finriven
- 0,5 dl havregryn
- 1 msk gräslök, hackad
- 1 msk rapsolja
- 0,5 tsk örtsalt
- salt
- peppar
Gör så här:
- Mixa blomkålen i en mixer. Blanda ihop i en bunke med havregryn, ost, gräslök, örtsalt och ägg.
- Låt smeten svälla i 15 minuter.
- Forma sex biffar. Vändstek i olja i en stekpanna tills biffarna blir knaprigt gyllene, ca 4 minuter på varje sida.
- Sås: Rör ihop yoghurt och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
- Servera biffarna med såsen och sallad.