Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april

Blomkålsbiffar

Variera middagen eller lunchlådan med vegetariska blomkålsbiffar och yoghurtsås.

 Blomkålsbiffarna passar fint till en sallad eller något av dina favorittillbehör.
Blomkålsbiffarna passar fint till en sallad eller något av dina favorittillbehör.

Det är både gott och enkelt att då och då byta ut köttet mot en vegetarisk och matig biff.

Blomkålsbiffar med havregryn och riven ost gör susen på tallriken. Att de dessutom smaksätts med hackad gräslök och örtsalt gör bara saken ännu smarrigare!

Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi

Blomkålsbiffar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 150 g blomkål
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,75 dl ost, finriven
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk örtsalt
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Mixa blomkålen i en mixer. Blanda ihop i en bunke med havregryn, ost, gräslök, örtsalt och ägg.
  2. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  3. Forma sex biffar. Vändstek i olja i en stekpanna tills biffarna blir knaprigt gyllene, ca 4 minuter på varje sida.
  4. Sås: Rör ihop yoghurt och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med såsen och sallad.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen