Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 september 2017

Gör supernyttig rönnbärsdricka – härligt frisk och god!

Rönnbär är inte bara vackra och supernyttiga. De är goda att göra måltidsdricka av också. Så här gör du höstens friskaste rönnbärsdricka.

Du kan göra rönnbärsdricka utan att koka den för att behålla alla nyttigheter eller koka för långtidsförvaring. Du får en underbart frisk och lagom kärv och god måltidsdryck med en lätt nötig smak.

Det här receptet kommer från boken Safthushållning av Petter Bergström.

Läs också: Smartbäret! 10 anledningar att älska rönnbär

Härligt frisk rönnbärsdricka

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kg rönnbär
  • 3 liter vatten
  • 3 dl honung, gärna flytande och smakrik

Gör så här

  1. Rensa bort dåliga bär.
  2. Lägg bären i en kastrull eller bunke och mosa dem med en trästöt eller undersidan av en flaska.
  3. Slå på kokhett vatten och plocka bort kvistar som flyter upp till ytan.
  4. Låt rönnbärsröran stå övertäckt i två dygn i rumstemperatur och häll den sedan i en silduk monterad över en kastrull eller bunke. Tillsätt honung efter smak. Häll upp i väl rengjorda flaskor.
  5. Saften håller i någon månad i kylskåp. Om du kokar upp den och förvarar den i väl rengjorda flaskor med tättslutande lock i ett svalt utrymme håller den upp till ett halvår.

Recept: Petter Bergström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen