Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 oktober

Klassisk Rhode Islandsås

Tore Wretmans klassiska sås Rhode Island är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer.

 En kall sås med många användningsområden.
En kall sås med många användningsområden. FOTO: Istock

Rhode Island innehåller bara fem ingredienser och passar till så mycket! Häll över räksalladen eller servera till skaldjursbuffén.

Läs också: Maten vi glömt att vi älskar – kolla in!

Rhode Island

Ingredienser:

  • 11/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl chilisås, av ketchuptyp
  • ett par droppar tabasco
  • ev 1-2 tsk cognac
  • salt

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser och ställ kallt, gärna några timmar så att smakerna hinner mogna.

Recept: Håkan Larsson

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen