Recept
Lökflarn med spenat och ansjovis – buffébordets favorit!
Recept: Caroline Hofberg
Det här frasiga flarnet med spenat och rödlök passar utmärkt på midsommarbordet, men också som drinktilltugg.
Ingredienser
- 8 bitar
- 2 rödlökar
- rapsolja
- 1 ask ansjovisfilé, 125 g
- 3 påsar färsk babyspenat à 65 g
- 1 rulle kyld smördeg, 250 g
- gräslök

Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Mjukstek den i olja, cirka 10 minuter. Droppa över 1–1 1/2 msk ansjovisspad och låt koka in. Stek spenaten hastigt i olja i en annan panna.
- Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.
- Fördela spenaten på degen. Lägg rödlöken och ansjovisfiléerna ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Ta ut och strö på gräslök.











_ebd156fcd6.png)



