Recept
Påsktårta med choklad
Recept Fredrik Nylén
Äntligen är påsken här – en riktig högtid för bakglada. Tårtälskaren Fredrik Nylén har gått ”all-in” och bjuder på en härlig påsktårta av choklad!
Ingredienser
Beräknat för 12 portioner- Tårtbotten:
- 5 dl vetemjöl
- 5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1 ½ msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljpulver
- 2 ½ dl mjölk
- 1 dl neutral olja
- 2 ägg
- 2 ½ dl kokande vatten
- Fyllning:
- 400 g philadelphiaost
- 200 g vit choklad
- 2 dl florsocker
- 3 dl hallon
- Spackling:
- 5 dl grädde
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl kakao
- Chokladdropp:
- 100 g mörk choklad
- 50 g smör
Läs också: Fixa sötaste påskgodiset på 1 minut

Gör så här
- Smörj fyra aluminiumformar à 18 cm i diameter och pudra med mjöl. Klipp till cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ett i botten på varje. Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
- Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
- Koka upp vattnet och tillsätt det försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så att det kommer in luft i smeten.
- Fördela smeten i formarna och grädda alla på en gång mitt i ugnen i 25–30 minuter.
- Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt bottnarna svalna något i formarna innan du tar ur dem för att svalna helt under handdukar. Skär av toppen på bottnarna så att de blir raka.
- Fyllning:
- Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Tillsätt sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt.
- Rör till sist i hallonen. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten.
- Chokladspackel:
- Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig.
- Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sedan upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen.
- Chokladdropp:
- Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna helt och häll försiktigt över tårtan.
- Dekorera med lite choklad och färska bär.











_ebd156fcd6.png)



