Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 mars 2019

Klassisk skagenröra

Skagenröran är en verklig klassiker på räkor och majonnäs som går hem hos de flesta skaldjursälskare.

 Skagenröran är en älskad klassiker från vårt grannland i söder.
Skagenröran är en älskad klassiker från vårt grannland i söder.

Denna snabba röra är god på en rostad skiva formbröd. Om du inte får tag på färska räkor går det lika bra med frysta skalade räkor.

Läs också: Toast Skagen – en älskad klassiker

Skagenröra

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • 450 g räkor med skal
  • 3 msk hackad färsk dill
  • ¾ msk pressad citronsaft
  • ¾ msk riven pepparrot
  • 1½ msk majonnäs
  • 1½ msk crème fraiche
  • 6 dillvippor
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, citronsaft, pepparrot.
  3. Servera gärna på rostat formbröd eller ägghalvor.
  4. Garnera med en dillkvist.

Recept: Hanna Lindberg, Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen