Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 mars

Klassisk skagenröra

Skagenröran är en verklig klassiker på räkor och majonnäs som går hem hos de flesta skaldjursälskare.

 Skagenröran är en älskad klassiker från vårt grannland i söder.
Skagenröran är en älskad klassiker från vårt grannland i söder.

Denna snabba röra är god på en rostad skiva formbröd. Om du inte får tag på färska räkor går det lika bra med frysta skalade räkor.

Läs också: Toast Skagen – en älskad klassiker

Skagenröra

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • 450 g räkor med skal
  • 3 msk hackad färsk dill
  • ¾ msk pressad citronsaft
  • ¾ msk riven pepparrot
  • 1½ msk majonnäs
  • 1½ msk crème fraiche
  • 6 dillvippor
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, citronsaft, pepparrot.
  3. Servera gärna på rostat formbröd eller ägghalvor.
  4. Garnera med en dillkvist.

Recept: Hanna Lindberg, Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen