Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
fixat 2 december 2016

5 smarta tips! Julpynta med dina loppisfynd

Nötta burkar, udda fat och kantstötta skålar kan bli finfina tillbehör till julens blommor. Stoppa om med mossa och pynta med granris och röda bär så är julstämningen säkrad i ett kick.

1. Ögongodis

Loppisblomma2

I stället för med julgodis har den gamla fina Cloettaburken fyllts med granris och kvistar med järneksbär. De står i en glasburk med vatten som placerats i metallburken. Krukväxten Kristi törnekrona blommar snällt året runt. Köper du en till jul så har du en fantastiskt tålig krukväxt kvar efter helgerna. Bredvid står ett vaktelbär fint i en gammal aluminiumbytta. Porslinskatten med röd rosett förtjänar en hedersplats under julen.

2. Sött med nött

Loppisblomma5

En stram jul-en har fått en mjuk inramning, omstoppad med lite mossa i en sliten julkruka i form av en julsäck som visserligen flagnat i färgen men som har charmen kvar. Det finns massor av billiga vaser att fynda second hand. Satsa gärna på smala och små vaser. Då behövs inte mer än en ensam kvist eller blomma för att skapa effekt.

3.  Stilleben på stol

Loppisblomma4

Har du dåligt med plats för julblommorna? Ta in trädgårdsmöblerna och använd dem som blomsterbord. Här står en flammande röd julbegonia fint på en sliten trädgårdsstol som pyntats med granris och nypon.

4. Fint på udda fat

Loppisblomma3

Olika assietter kan bli fina fat till julblommorna. Hittar du ingen passande kruka? Klä in plastkrukan med lite mossa som du fäster med ståltråd så får du en härligt grönlurvig kruka. Spreja med vatten då och då så håller mossan sig grön. Runt omkring ligger järneksbär.

5. Skål för julen!

Loppisblomma1

Ibland är det enklaste det vackraste: Fyll en skål med vatten. Nyp av några blommor och blad från dina krukväxter och lägg i. Välj gärna en skål på fot – det lyfter fram blommorna lite extra. Här flyter röda begoniablommor, hyacinter och blad från murgröna.

Läs mer om

LÄS MER FRÅN FIXAT

Till toppen