Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 juli 2022

Ångbåtsbiff

Laga sommarens godaste ångbåtsbiff – klassisk husmanskost med svenska råvaror.

 Ångbåtsbiff på klassiskt vis.
Ångbåtsbiff på klassiskt vis. FOTO: Katarina Ekeström

Nötkött, färskpotatis och brynt lök med sky. Lands Katarina Ekeström bjuder på ett klassiskt recept på supergod ångbåtsbiff.

Läs också: Baconlindad lax i hollandaise

Ångbåtsbiff

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 4 ryggbiffar av nöt
  • salt
  • svartpeppar
  • Brynt lök med sky:
  • 4 gula lökar
  • salt
  • socker
  • ½ msk koncentrerad oxfond
  • 2 – 3 msk vatten
  • smör
  • Tillbehör:
  • gräslök
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Värm rapsolja i en panna på medelvärme. Lägg i lökskivorna och låt dem ligga tills de börjar ta färg utan att röra i pannan. Vänd löken salta lätt och fortsätt steka varsamt. Upprepa ett par gånger. Det ska ta tid att steka lök.
  2. Avsluta med att strö över en nypa socker, tillsammans med fond, vatten och en klick smör. Skaka pannan och ställ åt sidan.
  3. Salta och peppra biffarna. Stek till fin färg och var uppmärksam så att de inte får gå för länge och bli torra.
  4. Lägg biffarna på tallrikar och fördela lök och sky över dem. Strö gärna över fint skuren gräslök och persilja. Servera tillsammans med kokt färskpotatis. Saltgurka och en klick senap passar också fint.

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen