Recept
Gör egen pilsnersill med apelsin och vanilj
Nils Molinder, Melanders Fisk
Vanilj, apelsin och öl – tre riktigt bra smaker när du ska göra sillinläggning Så här gör du härlig pilsnersill från den legendariska restaurangen Melanders Fisk.
Ingredienser
- Sill till 4-6 portioner
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl socker
- 1 dl ättika 12 procent
- 2 dl ljus lager av pilsnertyp
- 1/2 dl färskpressad apelsin
- 1/2 dl vatten
- 1 stycken stjärnanis
- 1 stycken vaniljstång
- 1 rödlök
- 1 apelsin till garnering
- Några kryddpepparkorn

Gör så här
- Koka upp allting utom ättika tills sockret löst upp sig ordentligt.
- Ta av lagen och tillsätt ättika, låt svalna.
- Vattna ur sillfiléer i 6-8 timmar.
- Lägg in den urvattnade sillen och låt stå i kyl minst 48 timmar.
- Skär sillen i gaffelbitar och garnera med apelsinskivor och rödlöksringar.











_ebd156fcd6.png)



