Recept 9 november 2017
Gör eget "Bregott"
Gör ditt eget bredbara mjuksmör av bara 3 ingredienser. Receptet kommer från Lands legendariska matskribent Lillemor Hvitfeldt.
Slut på Bregott hemma? Du kan göra eget bredbart som nästan är på pricken som Bregott. Skillnaden är att du kan utesluta skvätten vatten som ingår i köpt bredbart smör, salta efter egen smak och välja den rapsolja du själv gillar bäst.
Väljer du en vanlig rapsolja får smörsmaken huvudrollen, med kallpressad rapsolja får det bredbara en lite blommigare smak.
Receptet kommer från Lillemor Hvitfeldts Kloka kokboken (Natur och Kultur/LTs förlag).
Läs även: Så gör du egen mozzarella – på en halvtimme
Lillemors mjuksmör
Skriv ut
Ingredienser
- 250 gram smör
- 1,5 dl rapsolja
- 0,5 tsk salt
- (2 msk vatten)
Gör så här
- Skiva smöret och låt det ligga i rumsvärme tills det mjuknat.
- Vispa i matoljan med elvisp, lite i taget. Om du vill ha vatten i tillsätts det också under vispning.
- Smaka av med salt.