Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 december 2017

Hemgjorda chips med löjrom

Lyxig småplock med hemgjorda chips, löjrom, crème fraiche och lök. Så gör du världens godaste smårätt.

 Enkelt, gott och festligt med hemlagade chips och löjrom.
Enkelt, gott och festligt med hemlagade chips och löjrom. FOTO: Katarina Ekeström

Lands bloggare och matskribent Katarina Ekeström gillar rena, klassiska smaker och råvaror efter säsong. Den här smårätten är en riktig höjdare från hennes receptsamling. Hur enkelt som helts att göra och smakar himmelskt gott.

Läs också: Råraka – godaste receptet

Hemgjorda chips med löjrom

Skriv ut

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar
  • 2 l vatten
  • 1 msk ättikssprit
  • 1 l rapsolja
  • Tillbehör
  • löjrom
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • finhackad gräslök

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, men låt gärna skalet vara kvar. Skiva potatisen riktigt tunt. En mandolin gör jobbet enkelt.
  2. Koka upp vatten och ättikssprit. Lägg i potatisskivorna och koka i tre minuter. Häll av och låt dem torka till på en ren handduk.
  3. Häll olja i en kastrull och hetta upp till 170 grader. Har du ingen termometer så testa att lägga i en liten bit vitt bröd som ska få fin färg och frasig yta.
  4. Lägg ner potatisen i omgångar. De ska få fin färg innan de lyfts upp med en hålslev och läggs på papper för att rinna av. Salta lätt.
  5. Servera med löjrom, crème fraiche och finhackad röd- och gräslök.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen