Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 november 2018

Klassisk raggmunk med fläsk

Raggmunk är en riktig husmansklassiker från farfars tid. Stekt frasig i smör och serverad med fläsk kan det här vara det godaste som finns!

 Raggmunkar ska vara riktigt saftiga och frasigt stekta.
Raggmunkar ska vara riktigt saftiga och frasigt stekta. FOTO: TT

Raggmunk är Östergötlands landskapsrätt som är minst lika populär i Småland, Öland och Blekinge.

Smeten med råriven potatis, mjölk, mjöl och ägg är busenkel att svänga ihop – och så himla god att steka riktigt frasig i smör!

Läs också: Råraka – gör den som i ”Vår tid är nu”

Raggmunk med fläsk

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk smör
  • 400 g skivat rimmat bogfläsk
  • 1 tsk smör eller margarin
  • Till servering
  • lingonsylt
  • 3 morötter

Gör så här:

  1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt.
  2. Skala och riv potatisen på ett rivjärn, välj själv om du vill ha grövre eller finare strimlor. Krama ur vätskan och vänd ner potatisen i smeten. Var snabb så att den inte hinner mörkna.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ner smeten. Stek raggmunkarna i omgångar.
  4. Skala och riv morötterna grovt.
  5. Strimla och stek fläsket i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen