recept 13 april 2017
Krämig kräftsill med prästost
Snabb sill som blir buffébordets stjärna? Då behöver du inte leta längre - den här gör du snabbt och enkelt och den blir fantastiskt god!
Lyxig och lättlagad är den här underbara sillen, fräsch och pigg i smakerna.
Kräftsill med prästost
Skriv ut
Ingredienser
- 2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
- 1/2 burk kräftstjärtar i lag à 400 g
- 1 1/4 majonnäs
- 1 1/4 gräddfil
- 2 msk färskriven pepparrot
- 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
- 5 msk hackad gräslök
- 4 msk hackad dill
- 1/2 krm cayennepeppar
Gör så här
- Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
- Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Pressa vätskan ur kräftorna och grovhacka dem.
- Vänd ner sill och kräftor i såsen. Låt smakerna mogna i minst några timmar i kylen före servering.