Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 13 april 2017

Krämig kräftsill med prästost

Snabb sill som blir buffébordets stjärna? Då behöver du inte leta längre - den här gör du snabbt och enkelt och den blir fantastiskt god!

FOTO: Ove Lindfors

Lyxig och lättlagad är den här underbara sillen, fräsch och pigg i smakerna.

Kräftsill med prästost

Skriv ut

Ingredienser

  • 2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
  • 1/2 burk kräftstjärtar i lag à 400 g
  • 1 1/4 majonnäs
  • 1 1/4 gräddfil
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
  • 5 msk hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Pressa vätskan ur kräftorna och grovhacka dem.
  3. Vänd ner sill och kräftor i såsen. Låt smakerna mogna i minst några timmar i kylen före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen