Recept 5 december 2017
Nyttiga chokladbollar utan vitt socker
Lyxigt, snabbfixat och supergott. Bättre kan det knappast bli. Här är bästa receptet på nyttiga chokladbollar utan vitt socker.
Lands matbloggare Katarina Ekeström gör chokladbollar som slår det mesta i godisväg. Som en extra bonus innehåller de endast nyttiga ingredienser. Vitt socker saknas helt och hållet.
Här bjuder hon på receptet.
Läs också: Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter
Chokladbollar utan vitt socker
Skriv ut
Ingredienser
- 5 färska dadlar
- 1 apelsin
- 2 dl naturella cashewnötter
- 1 ½ dl riven kokos
- 15 torkade aprikoser
- På toppen:
- 100 g mörk choklad
- riven kokos
Gör så här
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare.
- Tvätta apelsinen. Torka och riv skalet. Hälften ska i smeten och andra hälften är till dekoration. Halvera apelsinen och pressa ner en halv dl i beredaren.
- Lägg i cashewnötter, kokos och aprikoser. Kör tills allt är finfördelat.
- Ta ur och forma en korv. Dela i 20 bitar och rulla till bollar.
- Nu finns olika alternativ. Bollarna är ljuvliga att äta som de är. Du kan också rulla dem i kokos eller doppa dem i smält choklad för att dekoreras med lite rivet apelsinskal eller kokos.
- Blir det choklad-alternativet så smälter du den i en skål över ett vattenbad. Sätt en gaffel i den lilla bollen och doppa. Vill du ha något på toppen så lägg på det när chokladen fortfarande är varm.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.