Recept 5 september 2017
Squashfritters – en given vardagssuccé
Fluffiga, frasiga och fyllda med godsaker. Fritters är matiga plättar förstärkta med till exempel grönsaker. Ett perfekt vardagsalternativ utan socker.
Det här receptet kommer från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.
Läs också: Squashkaka – mandelstinn och glutenfri
Squashfritters (12 st)
Skriv ut
Ingredienser:
- 500 gr squash + salt
- 150 g halloumi
- 2 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 dl finskuren ”grön”lök, purjo eller salladslök
- 2 msk finhackad persilja
Gör så här:
- Riv squashen på järnets grova sida. Strö över ungefär en halv tesked salt. Saltet är för att squashen ska släppa vätska. Rör om och häll upp rivet i en sil. Ställ åt sidan minst tio minuter.
- Riv halloumin grovt och ställ åt sidan.
- Blanda som en tjock pannkakssmet av ägg, mjöl, bakpulver och mjölk. Försök få den helt klumpfri.
- Krama ur så mycket vätska du kan ur squashen. Använd rena händer eller tryck med en träslev.
- Blanda squash, halloumi, lök och persilja i smeten.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Gör dem tunna eftersom de puffar upp en del av bakpulvret. Servera heta med en enkel kall sås eller röra på yoghurttema.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.