Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 september 2017

Squashfritters – en given vardagssuccé

Fluffiga, frasiga och fyllda med godsaker. Fritters är matiga plättar förstärkta med till exempel grönsaker. Ett perfekt vardagsalternativ utan socker.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det här receptet kommer från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.

Läs också: Squashkaka – mandelstinn och glutenfri

Squashfritters (12 st)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 gr squash + salt
  • 150 g halloumi
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl finskuren ”grön”lök, purjo eller salladslök
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här:

  1. Riv squashen på järnets grova sida. Strö över ungefär en halv tesked salt. Saltet är för att squashen ska släppa vätska. Rör om och häll upp rivet i en sil. Ställ åt sidan minst tio minuter.
  2. Riv halloumin grovt och ställ åt sidan.
  3. Blanda som en tjock pannkakssmet av ägg, mjöl, bakpulver och mjölk. Försök få den helt klumpfri.
  4. Krama ur så mycket vätska du kan ur squashen. Använd rena händer eller tryck med en träslev.
  5. Blanda squash, halloumi, lök och persilja i smeten.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Gör dem tunna eftersom de puffar upp en del av bakpulvret. Servera heta med en enkel kall sås eller röra på yoghurttema.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen