Laga lammfärsbiffar
Sugen på lammfärsbiffar? Då bara måste du prova detta enkla och fantastiskt härliga recept. Godare lammfärsbiffar finns inte!
Anne Aobadia, som har skrivit kokboken Vardagsgott, gillar enkla recept som bjuder på tydliga smaker. Trots minimal insats i köket!
Hennes recept på lammfärsbiffar är ett superbra exempel på just detta. Och du som jagar kolhydrater kommer också bli nöjd. Rätten innehåller bara 2 procent kolhydrater (4 g/portion).
Smakrik röra
Ajvar relish, som ingår i receptet, är en god smakrik grönsaksröra som består av bland annat rostad paprika och aubergine. Röran är god som ingrediens i exempelvis en gryta och kan bytas ut mot tomatpuré eller exempelvis röd pesto.
Läs också: Krämig kyckling med indisk touch
Lammfärsbiffar med fetaost
Ingredienser
- 4 portioner
- 600 g lammfärs
- 1 ägg
- 75 g fetaost
- 1–2 msk ajvar relish
- ½ dl persilja, hackad
- olivolja och smör, att steka i salt och peppar
- Sås
- 3 dl vispgrädde
- 1–2 msk ajvar relish
- ½ dl persilja, hackad
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna och forma 8 avlånga biffar.
- Stek på medelhög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills biffarna fått fin färg.
- Häll i grädde och ajvar när biffarna är nästan klara.
- Rör om och låt grädden koka ihop. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Tillsätt persiljan vid servering.
- Servera med smörstekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.