Recept
Mustig ungersk gulaschgryta på högrev
Recept: Land
Med en mustig gryta kan inget gå fel. Denna ungerska gulasch innehåller högrev, potatis och härliga kryddor.
Ungersk gulasch kan varieras och serveras på en rad olika vis: Som soppa, som gryta, med högrev – eller köttfärs.
Detta recept på gulaschgryta har allt-i-ett och är en komplett mättande måltid. Servera om du vill med nybakat bröd.
Läs också: Biff stroganoff – en älskad klassiker
Läs mer: Lättlagad lövbiffsgryta
Ingredienser
Beräknat för 16 portioner- 3 kg högrev
- 4 tärningar oxbuljong
- 4 gula lökar
- 4 morötter
- 16 champinjoner
- 8 potatisar
- 2 l vatten
- 3 msk smör
- 2 msk paprikapulver
- 2 tsk salt
- 4 klyftor vitlök
- 1 citron
- 2 tsk hel stött kummin
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- 1 tsk cayennepeppar
- 3 msk olivolja
- Till servering:
- nybakat bröd
- matlagningsyoghurt

Gör så här
- Putsa köttet och skär i kuber, ca 2 x 2 cm.
- Stek köttet i omgångar i smör och lägg över det i en stor gryta.
- När du stekt klart, slå på vatten i stekpannan, vispa runt och häll det sedan över köttet.
- Lägg grovhackad lök, skivad svamp, morotsslantar samt tärnad potatis i grytan.
- Krydda med salt, paprikapulver, rivet skal från en citron, timjan, mejram, pressad vitlök, kummin och cayennepeppar.
- Slå på olivolja och vatten. Smula i buljongtärningar. Rör om och koka upp.
- Låt grytan sjuda i 2 timmar tills köttet är mjukt och mört.
- Njut av grytan med nybakat bröd och en klick yoghurt.











_ebd156fcd6.png)



