Recept
Örtströmming med dragon och senap
Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com
Gravad örtströmming som får god smak av dragon, dill, persilja och dijonsenap.
Detta är Lands matskribent Caroline Hofbergs specialare! Hon använder inlagda dragonblad i vinäger, de brukar finnas på samma ställe i butiken som kapris eller kryddor.
Har du tillgång till färsk dragon går det förstås lika bra, men då kan behövas en något större mängd.
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner- 600 g strömmingsfilé
- 5 dl vatten
- 1 dl ättikssprit, 12 procent
- 1 msk salt
- Sås
- 2 dl hackad dill
- 2 dl hackad persilja
- 1 msk dragonblad, inlagda i vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- salt
- nymald vitpeppar
Läs också: Silltårta med ägg och kavring

Gör så här
- Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättikssprit och salt. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
- Ta upp och låt rinna av noga genom durkslag. Lägg därefter strömmingen på tjockt hushållspapper som suger upp vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
- Mixa färska örter och dragon tillsammans med senap och crème fraiche till en ljusgrön sås.
- Blanda ner majonnäsen för hand och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.











_ebd156fcd6.png)



