Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juni 2018

Picklad rabarber – enkelt recept på gott tillbehör

Prova sommarens godaste tillbehör – och få ny användning av din rabarber. Pickla din rabarber och njut av den syrliga smaken till grillmiddagen.

 Gillar du pressgurka så ska du prova det här! Gör på samma sätt men byt ut gurkan mot rabarber.
Gillar du pressgurka så ska du prova det här! Gör på samma sätt men byt ut gurkan mot rabarber. FOTO: Kicki Pousette

Letar du efter nya recept för att använda din rabarber som växer i trädgården? Då ska du testa det här receptet. Enkelt och gott – och kul med något nytt efter alla rabarberpajer. Du gör det här på samma sätt som med pressgurka, men med rabarber i stället för gurka.

Läs också: Så gör du enklaste pressgurkan.

 Låt rabarbern ligga i en lag med ättika, och du får sommarens godaste tillbehör.
Låt rabarbern ligga i en lag med ättika, och du får sommarens godaste tillbehör. FOTO: Kicki Pousette
 Använd en mandolin för att skära tunna skivor eller strimlor av din rabarber. Eller så använder du en vass kniv.
Använd en mandolin för att skära tunna skivor eller strimlor av din rabarber. Eller så använder du en vass kniv. FOTO: Kicki Pousette
 Lägg dina strimlade eller skivade rabarber under press med salt, precis som man gör med pressgurka.
Lägg dina strimlade eller skivade rabarber under press med salt, precis som man gör med pressgurka. FOTO: Kicki Pousette

Läs också: Smörstekt rabarber med vispgrädde

Picklad rabarber

Skriv ut

Ingredienser

  • 3-4 stjälkar rabarber
  • 3 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk 12 % ättika

Gör så här:

  1. Riv rabarbern med hjälp av en mandolin, eller skär tunt med en vass kniv. Du kan gärna göra lite olika former, smala strimlor och tunna skivor.
  2. Lägg rabarbern på ett fat, salta, och lägg något tungt på fatet och pressa rabarbern i 30 minuter, på samma sätt som man gör med pressgurka.
  3. Blanda vatten och ättika, rör ner sockret tills sockret är upplöst.
  4. Rör sedan ner rabarbern i lagen och låt stå i minst 30 minuter.
  5. Servera gärna som tillbehör till grillat, gott till både kött och fisk.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen