Recept 5 juni 2018
Picklad rabarber – enkelt recept på gott tillbehör
Prova sommarens godaste tillbehör – och få ny användning av din rabarber. Pickla din rabarber och njut av den syrliga smaken till grillmiddagen.
Letar du efter nya recept för att använda din rabarber som växer i trädgården? Då ska du testa det här receptet. Enkelt och gott – och kul med något nytt efter alla rabarberpajer. Du gör det här på samma sätt som med pressgurka, men med rabarber i stället för gurka.
Läs också: Så gör du enklaste pressgurkan.
Läs också: Smörstekt rabarber med vispgrädde
Picklad rabarber
Skriv ut
Ingredienser
- 3-4 stjälkar rabarber
- 3 krm salt
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 2 msk 12 % ättika
Gör så här:
- Riv rabarbern med hjälp av en mandolin, eller skär tunt med en vass kniv. Du kan gärna göra lite olika former, smala strimlor och tunna skivor.
- Lägg rabarbern på ett fat, salta, och lägg något tungt på fatet och pressa rabarbern i 30 minuter, på samma sätt som man gör med pressgurka.
- Blanda vatten och ättika, rör ner sockret tills sockret är upplöst.
- Rör sedan ner rabarbern i lagen och låt stå i minst 30 minuter.
- Servera gärna som tillbehör till grillat, gott till både kött och fisk.