Syrlig citronmousse som smakar ljuvligt
Säg citronmousse och du känner direkt den friska smaken och den härliga konsistensen. Citronmousse är en riktig höjdar-dessert! Här är ett recept som är både gott och enkelt - testa!
Citronmousse är en klassisk dessert som lockar många och den känns både lyxig och lätt på samma gång. Receptet kommer från kokboken Ett gott liv som getts ut av Hushållningssällskapet Västra.
Serveringstips!
Dekorera med färska bär och knäck- eller havreflarn. Ett gott litet flarn får du genom att dela Dumlekolor på mitten och grädda halvorna på en plåt i mitten av ugnen, 15 minuter i 150 grader.
Vispa lite vispgrädde (ca 40 % fett) och spritsa på citronmoussen.
Lemon curd
… är en kräm eller marmelad som består av citron, ägg, smör och socker. Den ambitiöse kan givetvis göra egen men i detta recept används färdig lemon curd som köps på burk.
Mascarpone
… är en krämig italiensk färskost som kan användas istället för crème fraiche eller vispad grädde till frukt, och förekommer i glass, yoghurt och i många bakverk.
Citronmousse
Ingredienser (2 portioner):
- 125 g mascarpone
- 1 dl kvarg/kesella
- ½ dl lemon curd
- 1-2 tsk rivet citronskal
- Tillbehör:
- färska eller frysta bär
- havreflarn
Gör så här:
- Lägg 125 g mascarpone, 1 dl kvarg/kesella och ½ dl lemon curd i en skål.
- Vispa till en ganska fast mousse.
- Tvätta och riv citron så att det blir 1-2 tsk rivet citronskal.
- Blanda citronskalet lite i taget i moussen och smaka av.
- Fördela moussen i portionsglas.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.